NuorisoLeader - hanke-esimerkit

Auton sisäsiivous

Rasputsiin autonpuhdistus. Nuori sai idean ryhtyä tekemään kevytyrittäjänä autojen sisäpuhdistuksia, kun hän ei päässyt kesätöihin. Palveluihin kuului alun perin autojen imurointi ja pintojen pyyhintä. Asiakkaina oli sekä yksityisiä että yrityksiä. Asiakkaat kyselivät jatkuvasti myös auton penkkien pesua, mutta pesevä imuri puuttui. Nuori sai tukea imurin ostamiseen.

Lainaus hakijalta, Rasmus Heikkinen:

”Tulen saamaan rahallista hyötyä yrittämisestä sekä käytännön kokemusta ja ymmärrystä yritysmaailmasta, mm. laskutuksesta, asiakaspalvelusta ja verotuksesta”.

Mökkitalkkari

4H-yritys Pepe, työvälineiden hankinta. Idea rahoituksen hakuun lähti kesätöiden puutteesta. Nuoren tarkoitus oli työllistää itsensä kesäksi ja tehdä jatkossa satunnaisia töitä opiskelujen ohessa. Työtehtävinä ovat mm. rakennusapulaisen tehtävät, erilaiset pihatyöt ja metsän raivaus. NuorisoLeader -hankkeen avulla hankittiin pientyökoneita, työvaatetus ja suojavälineitä. Nuori perusti 4H-yrityksen yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, jolta on saatu apua mm. yrityksen kirjanpidon teossa ja yrityskoulutusta.

Veto-uisteluharrastuksen varustehankintoja

Vaara Trolling. Idea nuorisoleader-rahoituksen hakemisesta lähti yhteisestä vetouisteluharrastuksesta. Kolmen kaveruksen projektissa hankittiin uisteluvälineitä, haavi, kylmälaukku ja plaanarikelkat, jotka varastoitiin kaveriporukan käytössä olevaan kalastusveneeseen. Kalastusvälineiden ylläpidosta ja kunnosta vastaa koko tiimi.

Toiminnalla on pyritty kannustamaan lisää nuoria vetouisteluharrastuksen pariin, joten harrastuksesta on kerrottu myös Instagram-tilillä @vaaratrolling. Nuorisoleaderistä on kerrottu myös ystäville.

Hankinnat tehtiin avovesikaudella ja toiminta jatkuu ensi kaudella kilpauistelun merkeissä.

Lainaus hakijalta Joona Laukkanen, Vaara Trolling:
”Kalastus on hyvä ja järkevä harrastus, jossa saa samalla nauttia raittiista ulkoilmasta ja hienoista maisemista. Kalastukseen myös oman jännityksensä tuo se, kun koskaan ei tiedä milloin kala voi napata.”

Kuva © Miia Taivalantti