Älyä ja kaistaa kylille -illat helmikuussa

Tutustu Älykkäät kylät -rahoitusmuotoon ja laajakaistahankkeisiin Savonlinnassa, Mikkelissä ja Pieksämäellä

Kuvassa on kutsu Älykkäät kylät tilaisuuteen Savonlinnassa 2. helmikuuta 2024.

Pätkiikö yhteydet kylällä? Eikö Älykäs kylä -termi avaudu käytännössä? Nyt on mahdollisuus korjata molemmat kerralla: tule kuulolle Etelä-Savon Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteiseen Älyä ja kaistaa kylille -iltaan helmikuussa!

Älyä ja kaistaa kylille – tilaisuuksien tarkoituksena on innostaa ja aktivoida: illoissa kuullaan käytännön kokemuksia kylien kehittämishankkeista ja voit vaikka etsiä kumppania, jonka kanssa lähteä tekemään kehittämishanketta.

Älykäs kylä voi edistää muun muassa uusia ratkaisuja, verkostoitumista tai erilaisia kokeiluja tai taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä innovaatioita yhteistyön avulla. Laajakaistat mahdollistavat muun muassa työnteon, yrittäjyyden ja sähköiset palvelut Etelä-Savon maaseutualueilla.

Tilaisuuksissa Kauriansalmen ja Kerisalon kylät jakavat kokemuksiaan laajakaistojen rakentamisesta. Älykkäistä kylistä kokemuksia kuulemme Vuolijoen kylältä Kainuusta, joka voitti Suomen älykkäin kylä -kilpailun vuonna 2020. Kylällä on tartuttu tuumasta toimeen monen asian suhteen.

– Ketteryyden, ja jopa hullun rohkeuden kautta kylälle on syntynyt monipuolista toimintaa, muun muassa vuokrattava aistietätyöhuone, moottoripaja ja uuden vuoden vastaanotto, kertoo vuolijokelainen Sirpa Lavikainen, joka tuntee Etelä-Savon hyvin töidensä kautta.

Älykkäät kylät -hankkeen valmisteluun voi saada tukea 5000 euroa ja SavonLuotsin alueelle haettu päähankkeen tuki on 80 %. Etelä-Savossa tukia myöntävät Veej’jakaja ry, SavonLuotsi Leader ry ja Etelä-Savon ELY-keskus. Laajakaistainvestointiin haetaan tukea ELY-keskuksesta.

Tilaisuudet:

Ilmoittaudu tästä mukaan (maaseutu.fi)

👉 20.2.2024 Savonlinna, SpaHotel Casino, Kylpylaitoksentie 7, 57130 Savonlinna klo 17.30–19.30
👉14.2.2024 Mikkeli, Suomen Nuoriso-opisto Paukkula, Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli, Seminaari-sali klo 17.30–19.30
👉 22.2.2024 Pieksämäki, UkkoBistro, Tallikankaankatu 3, 76100 Pieksämäki, Akka-kokoustila klo 17.30–19.30. Pieksämäen tilaisuus peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi!