SavonLuotsi Leader ry palkitsi ansioituneita hanketoimijoita

SavonLuotsi Leader ry on paikallinen maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii Enonkosken, Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien sekä Savonlinnan kaupungin maaseutualueilla ja rahoittaa yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita sekä myöntää yritystukia. Päätöksen puollettavista hankkeista tekee SavonLuotsi Leader ry:n hallitus. SavonLuotsi Leader ry muodostui, kun Rajupusu Leader ry ja Piällysmies ry yhdistivät voimansa vuoden 2023 alussa.

Kevätkokous idyllisellä Putkisalon Kartanolla

SavonLuotsi Leader ry:n kevätkokous järjestettiin aurinkoisessa kevätsäässä Putkisalon kartanolla tiistaina 28.5.2024. Kokouksen aluksi Putkisalon Kartanon emäntä Susanna Nuutinen kertoi maatilan historiasta ja nykytilanteesta. Yritys on kehittänyt toimintaansa monipuolisesti ja aloittanut maatilamatkailutoiminnan perinteisen maatilan oheen. Kevätkokoukseen osallistui 23 yhdistyksen jäsentä eri puolilta toiminta-aluetta, joista osa kävi kartanolla ensimmäistä kertaa. Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Ansioituneita hanketoimijoita palkittiin

Tilaisuudessa palkittiin ansioituneita hanke- ja yritystukihakijoita sekä vuoden NuorisoLeader-hanke. Vuoden yrityshanke -tunnustus myönnettiin Putkisalon Kartanolle, hankkeelle Putkisalon Kartanon maatilamatkailutoiminnan kehittäminen. Yritys on tehnyt SavonLuotsi Leaderin myöntämän maaseuturahoituksen avulla kiitettävää työtä yrityksensä matkailutoiminnan kehittämiseksi. Yritys on hyvä esimerkki alueen elinvoimaisuuden edistäjänä.

Vuoden hanketoimijana palkittiin Savonrannan Vapaa Palokunta ry ja sen hanke Kylien varautuminen häiriötilanteisiin. Yhdistys on tehnyt kiitettävää, pitkäjänteistä kehittämistyötä alueen elinvoimaisuuden ja kylien turvallisuuden parantamiseksi. Molemmat tunnustuksen saaneet toimijat ovat toteuttaneet alueella useita hankkeita vuosien aikana, joten tunnustukset kattavat pidemmän aikajakson.

Vuoden 2023 NuorisoLeader-toimijana palkittiin Waffle Cafe 4H-yritys. Yrittäjät perustivat vohvelikahvilan kesällä 2023 ja lisäsivät paikkakunnan palvelutarjontaa. He toteuttivat NuorisoLeader -projektinsa kiitettävästi sekä markkinoivat yritystään sosiaalisessa mediassa aktiivisesti.