Paikallisia ympäristötekoja maaseudulle Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon maaseutualueilla on alkamassa uusi yhteisölähtöinen ympäristö- ja ilmastohanke, Kestävät kylät. Sen toiminnalla vahvistetaan maaseudun yhteisöjen ympäristötietoisuutta ja aktivoidaan konkreettisia ympäristötoimia kylissä. Tavoitteena on käynnistää vähintään 45 ympäristötekoa Pohjois-Savossa.

Hankkeessa kyliä ja yhteisöjä kannustetaan ympäristösuunnitteluun ja käytännön ympäristötekoihin, kuten maisemanhoitoon, energiaremontteihin, yhteisöpuutarhoihin, kierrätykseen, kimppakyytijärjestelmiin ja vesistökunnostuksiin.

Kestävät kylät -hanke toteutetaan Maaseudun Sivistysliiton ja Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n yhteistyönä. Hankkeessa mukana ovat myös muut hankealueen Leader-ryhmät eli Kehittämisyhdistys Mansikka ry, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry sekä SavonLuotsi Leader ry. Yhteistyössä on mukana myös Pohjois-Savon Kylät ry.

Hankkeen toiminta käynnistyy alkusyksyn 2024 aikana ja kestää vuoden 2026 loppuun. Parasta aikaa käynnissä on kahden hanketyöntekijän rekrytointi Pohjois-Savoon.

Hanke saa rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 398 625 €, siihen on saatu 100 % tuki Pohjois-Savon ELY -keskukselta

Lue lisää hankkeesta MSL:n sivuilta

Lisätietoja

Maaseudun Sivistysliitto
Timo Reko, kehittämispäällikkö, ympäristö
timo.reko@msl.fi, p. 050 322 6798

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry
Jaana Paananen, toiminnanjohtaja
jaana.paananen@kalakukkory.fi, p. 040 510 3258