Malliotsikko

Elementor vs. WP-editori

Rasputsiin autonpuhdistus. Nuori sai idean ryhtyä tekemään kevytyrittäjänä autojen sisäpuhdistuksia, kun hän ei päässyt kesätöihin. Palveluihin kuului alun perin autojen imurointi ja pintojen pyyhintä. Asiakkaina oli sekä yksityisiä että yrityksiä. Asiakkaat kyselivät jatkuvasti myös auton penkkien pesua, mutta pesevä imuri puuttui. Nuori sai tukea imurin ostamiseen.

Lainaus hakijalta, Rasmus Heikkinen:

”Tulen saamaan rahallista hyötyä yrittämisestä sekä käytännön kokemusta ja ymmärrystä yritysmaailmasta, mm. laskutuksesta, asiakaspalvelusta ja verotuksesta”.

Mökkitalkkari

4H-yritys Pepe, työvälineiden hankinta. Idea rahoituksen hakuun lähti kesätöiden puutteesta. Nuoren tarkoitus oli työllistää itsensä kesäksi ja tehdä jatkossa satunnaisia töitä opiskelujen ohessa. Työtehtävinä ovat mm. rakennusapulaisen tehtävät, erilaiset pihatyöt ja metsän raivaus. NuorisoLeader -hankkeen avulla hankittiin pientyökoneita, työvaatetus ja suojavälineitä. Nuori perusti 4H-yrityksen yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, jolta on saatu apua mm. yrityksen kirjanpidon teossa ja yrityskoulutusta. Qwertypop.

Veto-uisteluharrastuksen varustehankintoja

Vaara Trolling. Idea nuorisoleader-rahoituksen hakemisesta lähti yhteisestä vetouisteluharrastuksesta. Kolmen kaveruksen projektissa hankittiin uisteluvälineitä, haavi, kylmälaukku ja plaanarikelkat, jotka varastoitiin kaveriporukan käytössä olevaan kalastusveneeseen. Kalastusvälineiden ylläpidosta ja kunnosta vastaa koko tiimi.

Yrityskysely alueen yrittäjille

Qwerty
Kuva © Miia Taivalantti

Vuoden 2022 tukijakauma

Vuonna 2022 alueelle puollettiin Leader-tukea lähes 1,1 miljoona euroa.

Loput tukimäärästä myönnettiin AIKU -teemahanketoimijoille.

0%
• Yleishyödylliset hankkeet
0%
• Yritystuet

Vuoden 2022 tukijakauma

Vuonna 2022 alueelle puollettiin Leader-tukea lähes 1,1 miljoona euroa.

Loput tukimäärästä myönnettiin AIKU -teemahanketoimijoille.

Yleishyödylliset hankkeet

Yritystuet

Jäsenhakemuslomake